Contacteaza-ne: 0720.239.389

Pregatire pentru Academia de Politie sau Scoala de Agenti de Politie

academia de politie

Ce inseamna o cariera in Politie? Curaj, responsabilitate, disciplina, abilitatea de a invata sa crezi in propriile tale forte, munca, seriozitate, devotament. Dar mai presus de toate, inseamna ambitie si munca in viitorul tau!

Daca iti doresti o cariera in Politie si vrei sa fii admis la Academia de Politie “Alexandu Ioan Cuza” sau la Scoala de Agenti de Politie “Vasile Lascar”, unul din cele mai importante criterii eliminatorii este sa fii intr-o forma fizica excelenta

De aceea, pentru a reusi sa iei calificativul de ADMIS la Academia de Politie sau la Scoala de Agenti de Politie este necesara o pregatire in prealabil, cu profesionisti care pot sa iti formeze antrenamentul in functie de nevoile tale, de scopul pe care vrei sa il atingi si in functie de nivelul de antrenament pe care il ai deja.

Un preparator fizic sau antrenor personal te poate ajuta in aceasta situatie, te poate indruma, te poate antrena si iti poate oferi tot suportul necesar pentru a putea trece peste toate probele cu success.

Iulian Dinu, kinetoterapeut, preparator fizic, antrenor personal cu o experienta de peste 12 ani in domeniul sportiv, iti spune astazi care sunt cele 5 etape pentru admiterea la Academia de Politie sau la Scoala de Agenti/Subofiteri.

Consult Medical

Etapa1 – Consultul medical general

Cel mai important pas in inceperea oricarui tip de antrenament, fie el pentru admiterea la Academia de Politie, fie pentru slabire sau tonifiere, este controlul medical. Ca si preparator fizic si antrenor personal, in cei 12 ani de experienta, am intalnit numeroase persoane cu afectiuni fizice. Recomand tuturor sa isi faca un control general la medic inainte de inceperea oricarui fel de antrenament. Astfel, in functie de rezultate, vom putea adapta antrenamentul pentru fiecare client in parte.

Alimentatie Sanatoasa

Etapa2 – Alimentatia corecta

Alimentatia sanatoasa si corecta ar trebui sa fie deja un stil de viata. Insa pentru pregatirea pentru admiterea la Academia de Politie, este nevoie de un plan alimentar corect, pentru a asigura energie candidatului si pentru a creste forta si rezistenta.

Pregatire Fizica

Etapa3 – Programul de pregatire fizica

In functie de nivelul de antrenament si rezistenta al fiecarui candidat, un instructor de fitness sau antrenor personal te poate indruma pentru examenul de admitere. Programul de pregatire fizica iti testeaza si imbunatateste toate abilitatile fizice: viteza, forta, rezistenta.

Inceperea Pregatirii

Etapa4 – Inceperea pregatirii pentru probele sportive

In functie de forma fizica in care te aflii, pregatirea fizica pentru admitere trebuie sa inceapa din timp, nu cu 2-3 saptamani inainte de admitere. Daca esti intr-o forma fizica excelenta, este de preferat sa incepi antrenamentele cu 4-7 luni inainte, daca insa nu esti intr-o forma fizica  buna, pregatirea ar trebui sa inceapa cu un an inainte.

Continutul programului de antrenament

Etapa5 – Stabilirea continutului programului de antrenament

Impreuna cu antrenorul personal sau preparatorul fizic, trebuiesc stabilite tipurile de antrenamente pe care le poti face pentru pregatirea pentru admitere. Include in programul tau de pregatire sportive si activitati precum alegarile , sprintul, halterele, antrenamentul de agilitate si rezistenta.

Exista mai multe tipuri de antrenamente care se fac pentru pegatirea la admitere. De exemplu, alergarile de tip tempo, interval running, urcarea scarilor, toate acestea ajuta la rezistenta fizica. In functie de nevoile clientilor, se adapteaza si antrenamentul.

Pregatirea fizica pentru admiterea la Academia de Politie sau Scoala de Subofiteri, este o pregatire care trebuie facuta alaturi de un profesionist, care sa stie exact unde sa puna accentul, ce trebuie imbunatatit, ce alimentatie sa iti ofere si ce tipuri de antrenamente sa te invete.

Antrenamentele se fac saptamanal, minim 2-3 sedinte, intensitatea se stabileste treptat, de la usor catre greu, un functie de nivelul de antrenament al candidatului, iar o sedinta dureaza intre 1h15min sau 2h.

Fiind o pregatire fizica intensa, trebuie sa avem in vedere urmatoarea formula: antrenament + alimentatie + odihna. Toate aceste 3 elemente sunt absolut necesare pentru dezvoltarea calitatilor fizice si psihice ale unui viitor politist. Ei trebuie sa aibe in pregatirea lor atat sedinte de antrenament cat si sedinte de recuperare post efort (masaj, stetching), sedinte de coaching sportiv si motivatie.

 

Datorita efortului mare pe care il depune viitorul politist in sedintele de antrenament, trebuie sa avem si o alimentatie adecvata prin care sa aducem un aport de vitamine si minerale in corp, pentru a putea sprijini efortul fizic. De asemenea se recomanda o alimentatie sanatoasa, bazata pe un consum de proteine, carbohidrati complecsi si grasimi sanatoase.

Traseu Concurs

Proba sportiva consta in parcurgerea unui traseu utilitar aplicativ care contine mai multe obstacole:

 1. saritura in lungime de pe loc
 2. trecerea prin pas sarit peste saltea
 3. rostogoliri peste cap
 4. deplasarea in echilibru pe banda de gimnastica
 5. deplasare intre sicane
 6. saritura in sprijin departat peste capra de gimanstica
 7. trecerea pe sub un obstacol marcat
 8. escaladarea unei lazi de gimnastica
 9. transportul unui manechin de 60kg prin tarare
 10. aruncarea mingii de handball pe loc la tinta, etc.
 11. detenta pe vertical
 12. naveta 12 repetari x 12 metri cu transport de jaloane

Pentru informatii explicite despre traseu si probe, puteti descarca intregul traseu aici

Contact

Date de contact

Adresa : Bulevardul Gheorghe Sincai nr 11, bl 4, sc 1, ap 1, parter
Telefon: 0720.239.389
Email: office@personaltrainerstudio.ro
Program: Luni-Vineri: 07:00 – 21:00

Inscrie-te acum !

Title