Contacteaza-ne: 0720.239.389
 • NO PRESSURE, NO DIAMONDS

  • Home
  • News
  • Single News

Blog

PESTE 30% DIN CANDIDAȚI AU FOST PICAȚI LA PROBA SPORTIVA DE LA ADMITEREA LA ACADEMIA DE POLITIE. CE ESTE TRASEUL UTILITAR APLICATIV SI CUM POTI OBTINE SI TU CALIFICATIVUL ADMIS?

Anul acesta au fost scoase la concurs 745 de locuri pentru Academia de Poliție, unde la sesiunea din August-Septembrie 2022 s-au înscris aproximativ 4000 de candidați,  înregistrând o medie de 3 – 4 persoane pe loc. Proba sportivă – traseul utilitar aplicativ – a fost cea care a făcut diferența, inregistrandu-se un procent de 30% de canditati care au picat proba sportiva si nu au reusit sa treaca mai departe.   Traseu utilitar aplicativ Traseul utilitar aplicativ cuprinde 12 obstacole ce trebuie parcurse într-un timp maxim de 3 minute și 20 secunde. Ratarea sau efectuarea incorectă a unui obstacol poate atrage după sine descalificarea din concurs sau o penalizare de 3 secunde care se adaugă la timpul total. Traseul are o lungime totală de aproximativ 400 m. Printre cele mai grele obstacole enumeram:

 • Saritura in lungime de pe loc
 • Saritura in sprijin departat peste capra de gimnastica
 • Trecerea pe sub un obstacol marcat
 • Escaladarea unei lazi de gimnastica
 • Transportul unui manechin de 60kg prin tarare
Pe langa aceste obstacole, timpul este cel care face diferenta. Pentru nota 10, timpul trebuie sa fie sub sau egal cu 2’05“. Un timp maxim pentru a obtine calificativul ADMIS (Nota 5) este de 3’20“, iar depasirea acestui timp chiar si cu o secunda duce la nepromovarea probei sportive. Pentru cei care au picat proba sportivă sau cei care doresc să dea admiterea în anul 2023 la Academia de Politie sau Școlile de Agenți de Politie, pregătirea fizică trebuie să înceapă chiar și cu un an și jumătate înainte. De aceea, pentru a reuși să iei calificativul de ADMIS la Academia de Poliție sau la Școlile de Agenți de Poliție este necesară o pregătire în prealabil, cu profesioniști care pot să iți formeze antrenamentul în funcție de nevoile tale, de scopul pe care vrei să îl atingi și în funcție de nivelul de antrenament pe care îl ai deja.

Un preparator fizic sau antrenor personal te poate ajuta, te poate îndruma, te poate antrena și iți poate oferi tot suportul necesar pentru a putea trece peste toate probele cu success. “Antrenamentele se recomandă a fi începute cu minim 10-12 luni înainte de probă, pentru a vă asigura o formă fizică completă, o tehnică corectă a execuției asupra elementelor din traseul utilitar aplicativ. Pentru persoanele care nu au mai făcut sport se recomandă începerea antrenamentelor cu un an și jumătate înainte! Doar așa puteți obține calificativul ADMIS la Academia de Poliție sau Școlile de Agenți de Poliție.” spune Iulian Dinu, preparator fizic și kinetoterapeut care face pregătire pentu academia de poliție și școlile de poliție, având o experiență de 15 ani în domeniu. Proiect sustinut de CNP si IPA Iulian Dinu a lansat proiectul PregatirePolitie.ro, un proiect de suflet sustinut si de Corpul National al Politistilor si de International Police Association, unde a format o echipă de specialiști în domeniul sportiv, cu care pune la dispoziție programe de pregătire fizică special create pentru admiterea la Academia de Poliție sau Școlile de Agenți de Poliție. Aceste programe se vor desfășura într-o sală ultramodernă, dotată conform standardelor în vigoare pentru simularea traseului utilitar aplicativ. Echipa este formata din:
 • Iulian Dinu – Kinetoterapeut, Preparator Fizic cu o experienta de peste 13 ani in domeniul sportiv si al sanatatii
 • Alexandru Bradu – Multiplu Campion Karate ( Kyokushin & Kickboxing )
 • Denisa Stirbulescu – Multipla Campioana Internationala la Atletism
 • Elena Ungureanu – Psiholog cu portofoliu complet de competențe (Psihologie clinică, Psihologia Muncii și Organizațională, Psihologie aplicată in securitate națională, Psihologie aplicată în servicii, Psihologia transporturilor, Psihoterapie)
  PregatirePolitie Echipa   Pregătirea fizică pentru admiterea la Academia de Poliție sau Școala de Agenți de Poliție constă în:
 • 3-4 ședințe de antrenament pe săptămână
 • program alimentație sănătoasă
 • odihnă
 • tehnici de recuperare/refacere
Programul de pregatire cuprinde si simularea traseului utilitar aplicativ, care se va face intr-o sala ultramoderna, dotata conform standardelor in vigoare. Chiar daca nu iti doresti sa beneficiezi de acest program de antrenament, PregatirePolitie.ro iti ofera posibilitatea sa te inscrii pentru simularea traseului utilitar aplicativ.   Simulare traseu utilitar aplicativ MAI